Alkalmazási terület

Játszóterek bölcsődék, óvódák, iskolák

Mindannyian tudjuk, hogy sajnos túl sok régi, hiányosan felszerelt játszótér van, ahol a gyerekek kemény földre vagy betonra esnek, éppen ezért ezek a játszóterek nagyon veszélyesek a gyerekek számára. Az Európai Unióhoz való csatlakakozásunknak köszönhetően, a játszótéri felszerelések biztonságossága és a gyerekek védelme különösen fontos szerepet kapott. A Cauciuc Recycling Kft egy ideális megoldást kínál játszóterek, bölcsődék, óvodák és iskolák udvarainak biztonságos burkolására. A megfelelő burkolat kiválasztása függ a játszótereken levő felszerelések esési magasságától. Esztétikai szempontból ajánljuk a gumilapok több színű felhasználását.

Sportpályák foci, tenisz, kézilabda, röplabda

Az ütéscsillapító gumilappal burkolt sportpálya ideális hely azok számára, akik a legjobb körülmények között szeretnek kikapcsolódni és sportolni.
Sportpályák (tenisz, kézilabda stb), valamint iskola- és óvoda udvarok burkolására legalább 30 mm-es vastagságú ütéscsillapító gumilapot ajánlunk.

A gumilapok vízáteresztő képessége csak egy, a számtalan előnyös tulajdonságai közül. Így nem marad víz a pálya területén nedves, esős időben sem, ezáltal csúszásmentes felületet biztosítva.

Sporttermek torna- és fitnesztermek

A rugalmas gumilapokat előszeretettel és bizalommal használják bármilyen sporttevékenységről is legyen szó, az általános sporttermektől kezdve a fitnessz-, aerobik- testépítő termekig. A padlóburkolatnak kiváló védelmet biztosít, különösen az intenzíven használt területeken.

Egy különösen tartós burkolólap, amihez magas fokú rugalmasság társul, ugyanakkor jó hő- és hanszigetelő, rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkező termék. Magas az ellenálló képességük, a súlyos felszerelések fokozott nyomásterhelése alatt.

Teraszok, balkonok, udvarok

Sokan közülünk nem informáltak az egyes burkolólap típusok hátrányairól és veszélyeiről. Pedig a legtöbb problémát amivel találkozunk, elkerülhetjük vagy megoldhatjuk ha kicsit előre informálódunk. Problémát okoz a teraszok illetve balkonok kővel, téglával, csempével vagy kerámiával történő burkolása. Országunkban sok ember szenved reumatikus, grippás/influenzás betegségekkel pont ezeknek a nem megfelelő burkolatoknak a hideg tulajdonságai miatt. Ennek a problémának az elkerülése végett, a Cauciuc Recycling Kft egy ideális megoldást javasol az Ön teraszára.

Az ütéscsillapító rugalmas burkolólapokat könnyen és probléma nélkül felszerelheti, anélkül hogy speciális tudásra vagy szakemberre lenne szüksége. Az ütéscsillapító gumilapok annyira rugalmasak és kényelmesek hogy a gyerekek különösebb felügyelet nélkül játszodhatnak rajta, így Önnnek több lehetősége van pihenésre és lazításra.

Úszómedencék környéke

Egész évben az egyik legkeresettebb pihenőhelyeink közé tartoznak az uszodák, élmény- és gyógyfürdők. A rugalmas gumilap egy olyan termék, amelyet kimondottan és nagy gyakorisággal használnak a medencék körüli terek és járdák burkolására. A gumiburkolat porózus felületének köszönhetően nemcsak csúszásmentes, hanem vízáteresztő tulajdonsággal is rendelkezik. Ezért fokozottan javasoljuk úszómedencék körüli csúszásmentes szegély kialakítására.

Balesetveszélyt csökkentő tulajdonsága mellett szinte folyamatosan száraz felületet biztosít, mivel a medencéből kifröccsenő vizet azonnal átereszti.
A gumiburkolat különösen jól alkalmazható felfújható medencék alatti területek burkolására, mivel megakadályozza a medence sérülését és a fürdőzőknek is nagyobb komfort érzetet ad.

Kertek, parkok, sétányok

Az ”életszínvonal” szó használata egy szlogenné vált napjainkban ami szoros kapcsolatban áll a környezettel és azzal amit mi teremtünk a parkokban és otthonunkban. Éppen ezért, főleg az európai országokban, (de nem csak) az építkezési anyagok minősége és környezetbarát tulajdonsága egy új irányzatot teremt a modern építkezés körében. A környezetbarát burkolat az egyedi tulajdonságainak köszönhetően önmagában a modernség lényegét képviseli.

A gumiburkolat egy plusz és megkülönböztetett komfort érzetet ad és gyakorlatias előnyöket képvisel. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően kitűnően harmonizál a környezetével, ugyanakkor kényelmet biztosít pihenés, kikapcsolódás közben.

Istállók

Állatorvosok, gazdasági információs központok, kutató intézetek javasolják a rugalmas gumilapok használatát, istállópadlók burkolása esetén, mivel ez a gumiburkolat kíméli az állatok izületeit. Különösen akkor hasznos, amikor az állat lefekszik vagy felkel.

Ez a gumiburkolat ellenáll az ammónia és egyéb savak káros hatásainak is, ezért különösen hosszú távon alkalmazható. Erre a célra stabil, ellenálló és csúszásmentes burkolásra az általunk javasolt gumilap minimális vastagsága 50 mm.