Szerelés

Az ütéscsilapító gumilapokat akár Ön is könnyen felszerelheti, anélkül hogy különösebb tudásra vagy akár szakemberre lenne szüksége. De egy minőségi munka érdekében, javasoljuk hogy kövesse az alábbi technikai utasításokat a szerelés során:

  1. Ütéscsillapító gumilapok telepítése kavicságyra
  2. Rugalmas gumilapok ragasztása szilárd alapra
  3. Gumiburkolat karbantartása

1. Ütéscsillapító gumilapok telepítése kavicságyra

Munkafolyamat:

1.1. Előkészítés

Ássuk ki a szereléshez szükséges felületet 10-20 cm mélységben.

Homok/KavicsKavics homokkal / tört kőÜtéscsillapító gumilap alsó felületén stoplis bordázattal

1.2. Alapozás és szerkezet:

A kiásott anyag mennyiségét 100-150 mm vastagságig kővel helyettesítjük. Ez a réteg lehetőleg 0/35 szemcseméretű humuszmentes homokos kavics, zúzott kőzet, vagy ezek egyenlő arányú keverékéből álljon össze, melyet tömörítsünk le. A kialakított alapra, 2/5 szemcseméretű zúzalékból vagy 0/5 szemcseméretű homokból 20-50 mm vastagságú ágyazatot kell lazán felhordani a burkolattal megegyező eséssel. Ezt léccel le kell húzni, de nem szabad tömöríteni.

1.3. Szerelés:

A lehúzott homokágyra rálépni nem szabad, a gumilapokat, a már lerakott elemekkel előrehaladva kell telepíteni, a csöves- kapcsolóelem rendszer(STIFT) segítségével. A gumiburkolatot a stabilitás érdekében keretezzük be gumiszegéllyel.

2. Rugalmas gumilapok ragasztása szilárd alapra

Munkafolyamat:

2.1. Előkészítés:

A ragasztandó felületnek por-, szennyezés- és nedvességmentesnek kell lennie. Ha egyenlőtlenség jelentkezik a ragasztandó felületen, akkor azt kikell egyenlíteni.

2.3. Szerelés:

BetonMindkét felületén sima rugalmas burkolólap.

Majd előkészítjük a szükséges ragasztót a szereléshez. A friss betonfelületek nem alkalmasak ragasztásra. A gumiragasztót ecsettel, spaklival lehet felvinni a ragasztandó gumiburkolat alsó felületének négy sarkára. A teljes felület leragasztása megakadályozza a víz megfelelő elvezetését, amely felfagyást és a gumiburkolat felpúposodádát okozza.
Az általunk forgalmazott ragasztóanyag anyagigénye: 0,2 kg/m2. A telepített burkolat terhelhetősége teljes mértékben az alap stabilitásától függ.

3. Gumiburkolat karbantartása

Hetente szükséges tisztítani cirokseprűvel, erős vízsugárral.

  • Néhány havonta, szükség esetén a felületi koromkiválást 10%-os Linax Plus bevonattal el kell távolítani.
  • A gumi térburkoló víz, 5% -os ultra, 5% -os szalmiák, telített konyhasó oldatokkal szemben teljes mértékben; 5% -os hypó oldattal szemben mérsékelten ellenálló.
  • A burkolat benzinnel és motorolajjal véletlenszerűen, és csak rövid ideig terhelhető (pl. elcsöpögés). Az üzemanyag szennyeződést a felületről azonnal el kell távolítani.
  • A burkolatot nyílt lángtól, illetve parázstól óvni kell.
A gumiburkolat ellenőrzési eljárása:

Az alkalmazási területeken havonta szükséges a következőket ellenőrizni:

  • a gumiburkolat elemek egymáshoz való pontos illeszkedését
  • a szándékos rongálás előfordulását
  • a vízelvezetés biztosítottságát